Okos plakát készítés a mindennapokban

plakát készítés

Gyors plakát készítés mindenkinek!

ajánlott méretek

Nincs is annál beszédesebb, ami a széleskörű tapasztalatunkról árulkodhatna, minthogy mi alapítottunk elsőként Magyarországon plakátgyártásra specializálódott nyomdát még 1992-ben. Az azóta felhalmozott tudásunknak, az egyre hatalmasabb, modern gépparkunknak és a színvonalas munkáinknak hála elnyertük mind a hazai, mind a nemzetközi reklámszakma szereplőinek bizalmát: megannyi díj mellett a legrangosabb haza Pro Typographia-díjat, valamint az európai Gutenberg-íjat is sikerült bezsebelnünk.

Készíttesd nálunk plakátodat, ha profi és gyors kezekben szeretnéd tudni a munkát – akár látványos reklámeszközként szeretnéd azt használni, akár esztétikus dekorációként!

termékleírás

Sok ügyfelünknél fel szokott merülni a kérdés: mi a különbség poszter és plakát között? Míg a plakát szöveges információt is tartalmaz és főként kültéri felhasználásra készül általában, addig a poszter csak képes megjelenítéssel él és zömében beltéren használják. Bármelyikre is lenne szükséged, szólj nekünk bátran – akármilyen papírra, kartonra vagy öntapadó anyagra elkészítjük neked. A plakátnyomtatásnál a következő papírokat szoktuk javasolni:

 

 • 115 grammos kékhátú papír:Falra, esetleg oszlopra ragasztásra a legalkalmasabb. A papír hátoldalán lévő kék réteg, a ragasztott felület az alatta lévő felület textúráját egyáltalán nem engedi át, így teljes mértékben takarja azt.
 • 130 grammos matt vagy fényes műnyomópapír: A közepes és nagy példányszámú, ofszet nyomtatással előállított, A/2, A/1, B/2 vagy B/1 méretű plakátokhoz ajánljuk.
 • 150 grammos matt papír:Ha ezt a papírt választod, akkor javasoljuk a grafikán lévő terméket laminálni (akár matt, akár fényes fóliával), hogy hangsúlyozd az árud vizuálisan is. Így a plakátodnak is biztosítasz egyfajta extra tartósságot.
 • 200 grammos fényes papír: Élénk fényképminőséget biztosít már laminálás nélkül is, rendkívül látványos.
 • Vynil öntapadó plakátok: A vinyl öntapadó plakátokat ajánljuk, ha plakátod hosszú ideig kültéren (sík felületen) lesz elhelyezve. Választhatsz belőlük fényes és matt kivitelt is.

 

Ha van olyan grafikai elem a plakátodon, amelyet szeretnél kihangsúlyozni, akkor próbáld ki a formalakkozást, a matt vagy a fényes laminálást: meglátod, árud szinte le fog ugrani a papírról, egyenesen vásárlóid kosarába!

 

Ha pedig beltéren szeretnéd elhelyezni a plakátot vagy posztert, ahhoz kérés esetén vállunk fém vagy műanyag sínezést is.

felhasználási ötletek

 • A plakátok szinte az elsőszámú reklámeszközök, de privát felhasználásra is kedvelt megoldásnak számítanak.
 • Használj saját plakátot promóciód kommunikációjára üzletedben, boltbelsőkben vagy akár az utcán!
 • Plakátold ki jól látható helyre praktikus információid orvosi rendelőkben, rendezvényeken, irodákban!
 • Növeld márkaismertségedet a vállalati arculatod szerint elkészített plakátokkal rendezvényeken és egyéb promóciós eseményeken!
 • Népszerűsítsd politikai kampányod az utcán jó minőségű plakátokkal, hogy pozitív üzenetet tudj közvetíteni a választópolgárok számára!
 • Dekoráld ki lakásod egyedi plakátokkal, amelyekkel egész biztos nem fogsz máshol találkozni!

grafika leadása

Kérjük, a grafika legyen méretarányos és készüljön CMYK színkódban. Fontos, hogy a nyomdai PDF tartalmazzon 3 mm kifutót, valamint vágójeleket.

plakát jellegű termékek

 • fali naptár
 • tervező naptár
 • térkép
 • díszcsomagoló
ajánlatkérés

óriásplakát nyomtatás

ajánlott méretek

Az óriásplakát – másnéven billboard – gyakorlatilag az elsőszámú eszköz, amellyel bele tudod csempészni márkád, terméked, mondandód a fogyasztók tudatába. Az utcán, menet közben látható hatalmas üzenetekre nincs olyan, aki ne pillantana rá vezetés vagy sétálás közben, főleg, ha azok kreativitásról árulkodnak. Készíttesd nálunk óriásplakátodat, hisz cégünk immár 30 éve foglalkozik ezzel: ha minőségi, gyors, költséghatékony és ráadásul környezettudatos kivitelezést szeretnél, szólj nekünk!

termékleírás

Az óriásplakátok mérete 504×238 cm, amelyet 6 egyforma 168x119cm-es szegmens összeragasztásával érünk el (ahogy az ábránk is mutatja). Azt gondolnád, ezeknek a hatalmas kültéri plakátoknak „ősellensége” a napfény vagy az eső, de speciális, 115 grammos blue back papírra nyomtatott plakátjainkon nem foghat ki semmilyen időjárási körülmény!

 

Különleges esetekben előfordul, hogy ügyfeleink rendkívül hosszú ideig szeretnének egy-egy plakátot használni – ilyenkor azt vinyl öntapadós anyagra szoktuk nyomni. Erre is van lehetőséged; ráadásul nálunk mind az alapanyagok, mind a nyomtatási technológia környezetbarát, így a fenntarthatósághoz is hozzájárulsz, ha minket választasz.

felhasználási ötletek

 • Mivel a fogyasztóknak valószínűleg csak néhány másodpercük lesz rápillantani az óriásplakátodra, tegyél rá egy jól érthető, egyszerű üzenetet látványos módon!
 • Marketingkampányod során mindenképp érdemes élned az óriásplakát adta lehetőséggel, hisz mondhatjuk, hogy ez az egyik legköltséghatékonyabb hirdetési forma: az 1000 emberre jutó költség meglehetősen alacsony, hatalmas tömegeket érhetsz el, így a potenciális ügyfeleidet is.

grafika leadása

Kérjük, a grafika 1:10 méretarányban, CMYK színkódban készüljön színprofil nélkül, legalább 300 dpi-ben. Kompozit PDF vagy TIFF formátumot tudunk befogadni.

ajánlatkérés

citylight plakát (CLP)

ajánlott méretek

A citylight plakátok éjjel-nappal a te szolgálatodban állnak: a gyalogosok és a tömegközlekedési eszközökön utazók számára hirdetik megállás nélkül az üzenetedet, márkádat. Mivel ezek a megállók hatalmas forgalmat bonyolítanak le minden egyes nap, kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nap 24 órájában elérd célközönséged belső világítású, feltűnő plakátjaiddal.

termékleírás

A citylight plakátok belső világítású szekrényekbe kerülnek a busz- és villamosmegállókban. Szabvány méretben készítjük őket 150 grammos papírból 1175×1760 mm-es nagyságban, és speciális, jó fényáteresztő citylight plakátpapírra nyomtatjuk őket, amelyen a grafika színei nappali fényben sem fakulnak ki és az esti átvilágítás hatására is megtartják tökéletes, fényképszerű minőségüket.

felhasználási ötletek

 • Rengeteg ember jár nap mint nap munkába tömegközlekedési eszközökkel. Használd ki azt az időt, amit ezek az emberek a járművekre való várakozással töltenek, és találd meg őket fontos kampányüzeneteiddel!
 • Ez az a hely, ahol – a méreteket figyelembe véve – akár kicsit bővebben is kifejtheted mondandódat, hiszen akár több percük is van a járókelőknek arra, hogy alaposan szemügyre vegyék reklámodat.
 • Akár kereskedelmi, akár jótékony célra használnál ilyen plakátokat, akár politikai megfontolásból élnél ezzel a reklámeszközzel, egy biztos: a citylight plakát tökéletes választás!

grafika leadása

Kérjük, a grafika 1:5 méretarányban, CMYK színkódban készüljön színprofil nélkül, legalább 300 dpi-ben. Kompozit PDF vagy TIFF formátumot tudunk befogadni.

ajánlatkérés

ajánlatkérés